Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Vacature: Manager Bureau Spoorbouwmeester

Ede Wageningen Spoorbeeld
Met jouw drive en verbindend vermogen borg jij de kwaliteit en continuïteit van Bureau Spoorbouwmeester.

Werk om trots op te zijn

Het Bureau Spoorbouwmeester heeft sinds 2001 een adviserende rol op het gebied van ontwerp- en vormgeving binnen de spoorsector. Het bureau bestaat uit een periodiek wisselende Spoorbouwmeester  en een vaste bezetting van de Manager Bureau Spoorbouwmeester en vakinhoudelijke professionals in ruimtelijke ontwerp, beleid  en communicatiedisciplines. Bureau Spoorbouwmeester adviseert NS, ProRail en andere belanghebbenden zoals regionale , railvervoerders, gemeenten. Basis hiervoor is het ontwerp en vormgevingsbeleid Spoorbeeld: een uniek en open-source designmanagementprogramma, dat toonaangevend is in de internationale spoorbranche.

De Spoorbouwmeester geeft inhoudelijk leiding aan het bureau en is sparring partner voor de adviseurs. Als Manager Bureau Spoorbouwmeester draag je zorg voor de continuïteit en de organisatie en ben je een sturende kracht in de ontwikkeling van het bureau. Je geeft leiding aan de medewerkers, geeft vorm aan de samenwerking binnen het team en onderhoudt contacten met de stakeholders binnen NS en ProRail. Je  formuleert in samenspraak met het team en de Spoorbouwmeester het jaarplan, stelt de begroting op en stuurt op individuele resultaatafspraken. Daarnaast stuur je op het communicatiebeleid en ben je verantwoordelijk voor het opstellen van Spoorbouwmeester, de opdrachtverstrekking en het budgetbeheer. Intern ProRail stem je periodiek af met de CFO, HR, control, procurement, juristen, huisvesting en ICT.

Als Manager Bureau Spoorbouwmeester ben jij verantwoordelijk voor het:

  • Stakeholdermanagement: jij krijgt zaken op een verbindende manier in beweging.  
  • Leidinggeven aan professionals. Dit vraagt balans tussen collectieve en individuele kracht: inhoudelijk, procesmatig, communicatie, samenwerking.
  • Zorgdragen voor zowel continuïteit als implementatie van (door)ontwikkeling van design- en brandstrategie van het programma Spoorbeeld.
  • Adviseren van de Spoorbouwmeester over beleidsambities in relatie tot strategische en tactische mogelijkheden.
  • Borgen van de onafhankelijkheid van het bureau. Je bent sensitief in het bewaken van de  subtiele grens tussen onafhankelijk adviseren en autonoom opereren. Navigeert behendig tussen interne en externe dynamieken.

Bureau Spoorbouwmeester rapporteert periodiek aan de directies van NS en ProRail over toepassing, knelpunten en wijzigingen in het Spoorbeeld, begroting en jaarplan, te verwachten ontwikkelingen en werkzaamheden. Besluitvorming ligt bij de directies van NS en ProRail.
 

Jouw plek

Jouw thuisbasis is het hoofdkantoor van ProRail in Utrecht. Bij Bureau Spoorbouwmeester werken 8 medewerkers in verschillende functies zoals adviseurs op het gebied van stedenbouw, architectuur, industrieel ontwerp en beleid, medewerker communicatie en secretaresse. Het is een hechte groep met positief kritische en initiatiefrijke experts met als gemeenschappelijke deler: een sterke en professionele drang om ruimtelijke kwaliteit in de publieke omgeving te realiseren. Hart voor de zaak, gedreven, inhoudsgericht en onderlinge betrokkenheid zijn typerend voor het team.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Een bruto maandsalaris tussen € 5.282,- en € 8.211,-, schaal 10 obv 36 uur. Een managementfunctie voor 32 uur per week met direct een vast contract. 13,61% van jouw brutosalaris in de vorm van een Individueel KeuzeBudget (IKB). Aan jou de keuze waar je dit voor inzet. Dit budget is inclusief 8% vakantietoeslag en 3,25% decemberuitkering. 170 Vrije uren én de optie om tot 4 weken verlof bij te kopen vanuit jouw IKB. Een persoonlijk ontwikkelbudget tot € 1.000,- per jaar. Een pensioenregeling bij pensioenfonds Rail & OV.

Jouw inbreng

Als manager Bureau Spoorbouwmeester breng je sowieso mee:

  • Wo-werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar ervaring met het werken met vakinhoudelijke professionals in ontwerp- en communicatiedisciplines.
  • Ervaring en kennis in het sturen op integraal design-management, beleidsvorming en communicatie.
  • Ervaring met en kennis van bestuurlijk, complexe organisaties.
  • Stakeholdermanagementkracht op een verbindende manier.
  • Drive en lef waarmee jij zowel intern als extern draagvlak creëert. 

Jouw sollicitatie

Wil je als manager Bureau Spoorbouwmeester werken aan de toekomst van Nederland én aan die van jezelf? Solliciteer voor 25 april. Toch eerst nog een vraag? Stel deze gerust aan Saskia van der Putten (recruiter) via saskia.vanderputten@prorail.nl.

Binnen twee weken na de sluitingsdatum krijg je onze reactie. Krijg je een uitnodiging? Dan vragen we je thuis een online assessment te maken als aanvulling op je cv en motivatie. Je neemt vervolgens deel aan een gesprekscarrousel. Je hebt twee gesprekken: een 1e gesprek met de selectiecommissie (CFO ProRail en Spoorbouwmeester) op 17 mei en een 2e gesprek met de adviescommissie (Directeur NS Stations,  en Directeur Projecten ProRail en MD-Officer ProRail) op 21 mei. Een vervolggesprek is met medewerkers van de afdeling Bureau Spoorbouwmeester op 28 mei. Een pre employment screening maakt deel uit van de procedure.  
 

Word jij onze collega?

Solliciteer hier:
Manager Bureau Spoorbouwmeester | Werken bij ProRail

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank