EdelhertenStation Almere Oostvaarders

Aan weerszijden van het spoor bij station Almere Oostvaarders staan twee Cortenstalen ramen op een sokkel. Uit het Cortenstaal zijn kleine vormen gestanst. De vorm van de openingen varieert waardoor de de contouren van edelherten zichtbaar worden. Aan de zuidzijde van het station staat een bok, aan de noordzijde een hinde. In 2009 werd eerst het raam met het mannelijk edelhert geplaatst. In 2010 volgde het tweede raam met de hinde. Het Cortenstaal is in de loop der tijd geoxideerd waardoor de ramen een natuurlijke bruine kleur kregen. De kunstwerken markeren het station als beginpunt van De groene loper: een wandelroute naar het natuurgebied Oostvaardersplassen waar edelherten leven.

Ben te Raa (1957) ontwierp de ramen in opdracht van de gemeente Almere. Hij werkt als (natuur-)fotograaf, schrijver en websitebouwer in Almere-Buiten. Te Raa ontwierp ook de informatiepanelen langs De groene loper.

Bronnen

www.vvvalmere.nl, geraadpleegd op 6 maart 2018.
www.xidit.nl, geraadpleegd op 6 maart 2018.
www.teraa.nl, geraadpleegd op 6 maart 2018.