Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Het Nieuwe Stationskwartier

Rond de stations wordt het drukker en drukker. Je kunt er steeds gemakkelijker aankomen, vertrekken en overstappen. Ook is het een aantrekkelijke plek voor wonen, werken, studeren en uitgaan. Stations worden knooppunten. En die knooppunten groeien uit tot nieuwe stadscentra voor de mobiele mens.

Een oproep tot samenwerking

De publicatie ‘Het Nieuwe Stationskwartier’ van Bureau Spoor­bouwmeester is een oproep aan lokale en regionale overheden, vervoerders, eigenaren, beheerders en vastgoedpartijen om bij de planvorming en investeringen rond stations de handen ineen te slaan. Zij hebben een gezamenlijk belang en een gedeelde verantwoordelijkheid om van deze snelle transformatie een ruimtelijk succes te maken. Het streven naar ruimtelijke kwaliteit verdient daarbij een stevige plek op de agenda.

De publicatie benoemt de opgave, achtergronden en uitdagingen voor het nieuwe stationskwartier. Ook worden er belangrijke aanbevelingen aangereikt en een overzicht gegeven van de meest belangrijke ontwerpbouwstenen per modaliteit. Aan het einde van de publicatie zijn de omgangsvormen voor een succesvolle samenwerking opgenomen.