Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Werken aan de toekomst

Geplaatst op

Welke kansen en mogelijkheden zien we voor een nog mooier, duurzamer, bereikbaarder én innovatiever Noord-Nederland? Rond deze vraag organiseerde Arriva een Dreamteamsessie met een gezelschap van ruim dertig begeesterde noorderlingen. 

Zijn er thema’s die verbinden en grenzen overstijgen? Waar liggen raakvlakken en mogelijkheden om krachten te bundelen, doelen en dromen te verbinden én te realiseren? Kunnen we elkaar aanvullen en versterken op (bestaande) OV-plannen en -agenda’s? 
Met werk- en inspiratiesessies rond de thema’s Energie & Duurzaamheid,  Dorp & Stad, EconomieTechnologie en Recreatie & Toerisme werd samen gedroomd en gediscussieerd over een ontwikkelagenda voor de toekomst. Namens Bureau Spoor­bouwmeester was Jos van den Hende deel van het Dreamteam en reisde mee langs de projecten.

Zo sprak Wim Daniels in het Fries Museum over het dorp, over de waarde van lokale identiteit, typisch dorpse aangelegenheden en de noodgedwongen veranderingen in de loop van de tijd door schaalvergroting en vergrijzing.
Joop Mulder vertelde in Holwerd over zijn project Sense of Place waarin hij met culturele landschapsprojecten de unieke waarden van natuur, landschap en cultuurhistorie van het bijzondere UNESCO werelderfgoed Waddengebied zichtbaar maakt voor een breder publiek en hoe tegelijkertijd de regio hiermee een economische en sociaal-maatschappelijke impuls krijgt.
In Buitenpost inspireerde Marjan Minnesma (Urgenda) over het thema duurzaamheid. Zij sprak over dreigende milieuproblemen op wereldniveau en over het stellen van lokale en haalbare doelen; over de urgentie om zelf je verantwoordelijkheid te nemen.

Kijken naar de toekomst, inspiratie en ideeën opdoen en hiermee aan het werk aan de ontwikkelagenda. Een prachtig initiatief dat wordt vervolgd!

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank