Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Werkbezoek fabriek van stations­outillage

Visie op stationsoutillage, proefopstelling wachtruimte
Geplaatst op

Projectteam bezocht de twee bedrijven die in opdracht van ProRail het nieuwe stationsmeubilair gaan leveren.

De Visie op beschrijft hoe de stationsinrichting bij kan dragen aan de gewenste beleving op het station. De visie presenteert hierbij een Toolkit aan middelen die per stationscategorie kunnen worden ingezet. Inmiddels is het project zover dat objecten in productie genomen gaan worden. Het eerste bedrijf dat werd bezocht, is Meteoor in Rheden. Zij produceren de betonelementen, zoals de zitranden voor de groene eilanden en de poefjes. Het was mooi om te zien hoe er wordt gezocht naar het perfecte recept voor het beton met een duurzame kleursamenstelling en een dicht oppervlak. Een eerste proef voor de metalen kappen van de ‘poefjes’ was ook al te bezichtigen.
In de bedrijfshal van Epsilon in Bree, België, het tweede bedrijf wat werd bezocht, kon een eerste opstelling van het wachtpaviljoen, de windschermen en het panelensysteem bekeken worden. Dit gaf al een goed beeld van de transparantie en het heldere, grote gebaar dat de elementen zullen maken op de perrons. Er werd op dat moment nog hard gewerkt aan de comfortabele zitelementen.
Bureau Spoor­bouwmeester is nauw betrokken geweest bij dit project en heeft geadviseerd bij de ontwikkeling van de visie, de inrichtingsprincipes en de ontwerpuitgangspunten van de Visie op . Evenals de rest van het team is Bureau Spoor­bouwmeester erg benieuwd naar het definitieve resultaat en kijken we uit naar het verschijnen van het meubilair op de eerste stations in de komende maanden.

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank