Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Week van de circulaire economie 1 tot en met 5 februari

Geplaatst op

Tijdens de Week van de Circulaire Economie organiseert Bureau Spoor­bouwmeester samen met ProRail en Pakhuis de Zwijger van maandag 1 tot en met vrijdag 5 februari dagelijks een online programma met webinars over de vraag “Wat is de duurzame en circulaire toekomst van het Nederlandse spoor?

Op 1 februari om 9.30 starten we met het seminar bouwen: Helder opdrachtgeverschap en ontwerpkracht

De transitie naar bouwen en beheren is een opgave die vraagt om helder opdrachtgeverschap, ontwerpkracht en experiment. Opdrachtgevers en ontwerpers gaan met elkaar in gesprek over de vraag “wat kunnen ProRail en NS als grote opdrachtgever doen om de transitie naar bouwen en beheren te ondersteunen?”

Met Eric Luiten (Bureau Spoor­bouwmeester), Astrid Bunt (ProRail Stations), Sebastiaan de Wilde (NS Stations), Peter van Assche (Bureau SLA), Jan Jongert (SuperUse), Hans Hammink (Architecten Cie) en Stan Kerkhofs (Rijkswaterstaat). Moderator: Indira van ‘t Klooster

Op 4 februari om 9.30 presenteert Peter van Assche het essay De duurzame ontwerpopgave van het spoor

Hij vertelt wat het oplevert als je anders over de duurzame opgave nadenkt. Welke nieuwe systemen, vormen en typologieën zijn dan mogelijk? Wat betekent dit alles voor de toekomst en de verschijningsvorm van de stations en het spoor? En vooral: hoe kan het oproepen tot verwondering.

Je kunt de seminars live volgen of terugkijken via https://hetcirculairestation.nl/programma of via de site van Pakhuis de Zwijger.

 

 

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank