Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Synergie op Station Wormerveer

Station Wormerveer
Geplaatst op

Station Wormerveer, ongeveer halverwege de Zaanlijn, moest danig op de schop. Drie projectmanagers aan het woord over deze omvangrijke operatie, waarbij Bureau Spoor­bouwmeester de rol had van adviseur en sparringpartner. Een verhaal over synergie; hoe goed overleg en goede samenwerking uiteindelijk kan leiden tot een beter resultaat dan aanvankelijk gedacht.

Want toen Jan Bosman (Infrawijzigingen) de opdracht kreeg om Wormerveer geschikt te maken voor rijdende sneltreinen om stilstaande stoptreinen te passeren, bleek al snel dat er meer vraagstukken rond dit – op het oog vrij standaard – station lagen.  Het was niet het enige vraagstuk van importantie voor station Wormerveer. Het werd letterlijk en figuurlijk een knooppunt bij diverse herinrichtingsprojecten. Martin Brinkhuis nam in 2008 een opdracht van een collega over, die een jaar eerder startte met de opdracht om 'Wormerveer' op te nemen in het Programma Toegankelijkheid. En Folkert Piersma, projectmanager in het programmateam Ruimte voor de Fiets was ook al een jaar of vijf aan de gang om het station te voorzien van meer en betere voorzieningen voor fietsen.

Als het werk eind 2013 eenmaal voltooid is, zal Wormerveer klaar zijn voor de toekomst. Want door de goede samenwerking tussen de verschillende partijen staat er dan niet alleen een vernieuwd en mooier station, maar een functioneel en representatief stationsgebied.

Lees meer over station Wormerveer.

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank