Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Overzichtsposter Stationsobjecten

Spoorbeeld Stationsobjecten 2.0
Geplaatst op

Bureau Spoor­bouwmeester heeft een Spoorbeeld Overzichtsposter voor stationsobjecten ontwikkeld. Hiermee kan in één oogopslag inzicht worden verkregen in de meeste typen objecten op de stations: de poster toont de samenhang en relatie tussen de verschillende families van stationsobjecten. Het overzicht dient als hulpmiddel in de onderlinge afstemming en bij de samenwerking tussen de verschillende stationspartijen.

Middels dit overzicht stelt Bureau Spoor­bouwmeester informatie over het Modulaire Maatsysteem van het Spoorbeeld ter beschikking. De informatie is gekoppeld aan de Visie op Informatie, die in nauwe samenwerking met ProRail en NS wordt ontwikkeld en waarin alle uitingen op stations met elkaar in verband worden gebracht: reisinformatie, bewegwijzering, profilering, stationsinformatie, en reclame. De gegevens op de overzichtsposter maakt naast opbouw, informatiestructuur, vormgeving, maatvoering, kleur en materiaal tevens inzichtelijk wie eigenaar van het object is en binnen welke regelgeving c.q. objectfamilie deze valt.

De objecten zijn voor uiteenlopende doeleinden ontworpen, maar moeten voor de reiziger één grote samenhangende familie vormen. Nieuw te ontwerpen objecten vallen binnen een objectfamilie: de specificaties van de objectfamilie hiervan worden toegepast waardoor de samenhang met bestaande objecten wordt geborgd. Gedetailleerde informatie over de afzonderlijke objecten is in de verschillende regelgevingen en handboeken van NS en ProRail terug te vinden.

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank