Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Ambitieuze stedenbouwkundigen en architecten gezocht

Bron: Tenderned - Document Aanbestedingen adviesdiensten MIRT-verkenning Infrastructuur en Knooppunten Oude Lijn
Geplaatst op
De enorme woningbouwopgave van de zuidelijke Randstad kan niet los worden gezien van investeringen in infrastructuur. De spoorlijn tussen Leiden en ­Dordrecht, vaak de 'Oude Lijn' genoemd, speelt daarom een centrale rol in de plannen van de regio en de ontwikkeling van de steden er omheen. De nieuwe Citysprinter zorgt voor hogere frequenties, vier bestaande knooppunten worden getransformeerd en er worden vier nieuwe stations gerealiseerd.

Voor de Oude Lijn wordt begin volgend jaar een MIRT-verkenning (waarbij meerdere planonderdelen separaat in de markt worden gezet) gestart waarin de opgave van stedelijke verdichting en ontwikkeling van mobiliteitsknooppunten integraal worden beschouwd. Met als doel duurzame en gezonde steden met een hoge leefkwaliteit en aantrekkelijke, hoogwaardig vormgegeven OV-knooppunten. 

Voor deze interessante opgave zoeken ProRail, NS Stations en de betrokken gemeentes Den Haag, Dordrecht, Leiden en Schiedam meerdere consortia met onder andere een stedenbouwkundige en architect met ervaring in het integraal ontwerpen van hoogwaardige en duurzame mobiliteitsknooppunten. 
Op 14 december om 14.00 uur wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd in Schiedam. In december 2022 zal meer informatie volgen over de aanbestedingsprocedure. Houd daarom de website van Tenderned in de gaten. 

Voor meer informatie zie Tenderned

 

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank