Overslaan en naar de inhoud gaan
Anders

Hartelijk welkom. Samenwerken aan een prettige ontvangst in de stationsomgeving

Geplaatst op

Samenwerken

Reizigers die een prettige ontvangst krijgen in een vitale stationsomgeving. Dat is de gedeelde ambitie van provincies, gemeenten, vervoerders, ProRail en NS Stations. Om deze ambities waar te maken, is het nodig om de krachten te bundelen. 

Inspiratie

De publicatie Hartelijk Welkom is een uitnodiging tot samenwerking, en wil inspireren tot integraal ontworpen stations en stationsomgevingen met een hoge ruimtelijke kwaliteit.

 

In de rechterkolom kun je bij de knop 'pdf' het boekje downloaden en bestellen in print.

Tools

De publicatie geeft tools in de vorm van een serie ontwerpuitgangspunten en principes om dit integrale plan ook daadwerkelijk te realiseren. Daarnaast biedt het een overzicht van inspirerende voorbeelden van kleine en middelgrote stations, waar zo’n integraal aanpak tot een prettige ontvangst leidt.

Stappenplan

Aan het einde van het document doen we een handreiking voor een handzame werkmethode om gezamenlijk de juiste stappen te nemen in de planvorming. 

Bron

Bureau Spoor­bouwmeester heeft ontwerponderzoek laten doen door Civic architecture naar deze nieuwe opgave van met name kleine en middelgrote stations. Door middel van een uitgebreide analyse van verschillende typen stations is onderzocht welke ontwerpuitgangspunten en principes van belang zijn in het ontwerpproces. Dit heeft geresulteerd in het brondocument Het  , de nieuwe opgave: het vitale en comfortabele . Hierover lees je alles in de rechter kolom.

Symposium

Het document is donderdag 25 januari 2018 gepresenteerd en op het symposium uitgereikt.

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank