Opgebroken logo

Veelgestelde vragen

 • Wat is Bureau Spoor­bouwmeester?

  Bureau Spoor­bouwmeester ontwikkelt, beheert en draagt het Spoorbeeld uit. Het bureau inspireert alle bij het spoor betrokken partijen tot een passende vertaling van het Spoorbeeld. Bureau Spoor­bouwmeester schept herkenbare en eenduidige belevingscondities voor de Spoorsector als samenhangend systeem.

 • Wat doet Bureau Spoor­bouwmeester?

  Bureau Spoor­bouwmeester adviseert gevraagd en ongevraagd bij ontwerpopgaven op en rond het spoor. Daarbij richt het zich tot de traditionele (spoorse) partijen ProRail en NS, maar ook tot gemeenten, provincies, ministeries, vervoerders en andere betrokken instellingen en organisaties.

 • Waarom een Bureau Spoor­bouwmeester?

  Bureau Spoor­bouwmeester is in 2001 op initiatief van de directies van NS en ProRail opgericht als onafhankelijk adviserend orgaan voor vormgevingsopgaven binnen de spoorsectorHet werkgebied bestrijkt in principe alle projecten waar de beleving van het spoor een rol speelt: van stations, het interieur op stations tot het station in zijn omgeving en de inpassing van het spoor in stad en landschap.

 • Waar vind ik de waardestellingen voor stations?

  Een link naar de waardestellingen vind je op de pagina van het desbetreffende station, om heel precies te zijn in het grijze vlakje in de rechter kolom. Je kunt de stationspagina vinden door het invullen van de stationsnaam in het zoekveld bovenaan de pagina. Als je wilt weten welke waardestellingen beschikbaar zijn, kun je dat het beste doen met de waardestellingcheck. Ben je op zoek naar achterliggende informatie over de visie op Stationserfgoed, dan vind je dat hier.