Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Watford Conference 2019 in Parijs

Geplaatst op

De internationale Watford Group kwam van 24 t/m 26 oktober bijeen voor de 53ste Watford Conferentie. Deze groep van architecten, stedenbouwers en industrieel ontwerpers deelt jaarlijks kennis en ervaring over ontwerpopgaven die gerelateerd zijn aan het spoor. Dit jaar was de conferentie in Parijs. Het actuele thema was ‘hoge complexiteit bij transformatie van stations in hoog stedelijk gebied’.

Dit jaar kwamen de ruim 70 deelnemers aan de Watford Conferentie uit 15 verschillende landen, met daarmee 34 verschillende spoorgerelateerde organisaties, bedrijven en instituten. Chris Nijkamp was namens Bureau Spoor­bouwmeester aanwezig.
De Franse gastheren en dames organiseerden enkele excursies naar lokale stationsprojecten. Mede omdat de Olympische Spelen in 2024 in Parijs zullen plaatsvinden, wordt er de komende jaren druk gebouwd aan tientallen grote tot zeer grote railgerelateerde bouwprojecten. Daarnaast waren er zeer uiteenlopend maar soms ook zeer overeenkomstige verhalen over de opgaven en uitdagingen bij het realiseren van grote transferstations in stedelijk gebied all over the world.

Al met al een zeer inspirerende bijeenkomst met fascinerende presentaties en excursies, gegeven door en samen met professionals die helpen de toekomst van stations en de treinreis vorm te geven.

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank