Opgebroken logo

Vacature Medewerker Communicatie

Ben jij de medewerker communicatie die mee wil werken aan een herkenbaar en eenduidig ontwerp- en vormgevingsbeleid van het spoor?

Vacature Medewerker Communicatie

Jij bent verantwoordelijk voor uiteenlopende communicatie-werkzaamheden; o.a. het realiseren van periodieke uitgaven zoals het jaarbericht, nieuwsbrieven en essays. Ook ondersteun je de Spoor­bouwmeester en de adviseurs door het realiseren van presentaties, (mede)organiseren van symposia, het onderhouden van het (beeld)archief, website en database t.b.v. ontwerper-selecties. Je komt te werken in een kleine groep specialisten waar drive en passie voor het Spoorbeeld de boventoon voeren.

De werkzaamheden die je gaat verrichten zijn o.a.:

 • Creëren van draagvlak voor implementatie en acceptatie van het Spoorbeeld,  het ontwerp- en vormgevingsbeleid van de spoorsector;
 • Schrijven en coördineren van het Jaarbericht (op basis van de input van de Spoor­bouwmeester en adviseurs);
 • Opstellen draaiboeken, communicatieplannen en organiseren / coördineren van bijeenkomsten;
 • Coördineren en begeleiden van interviews;
 • Ontwerp- en vormgevingsbeleid van de spoorsector omzetten in hanteerbare teksten;
 • Voorbereiden ontwerperselecties;
 • Onderhouden van het (beeld)archief, de database en de website www.spoorbeeld.nl

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een hbo-diploma communicatie en werkervaring binnen de branche architectuur / bouwkunde;
 • Je hebt ruime redactionele ervaring en spreekt de taal van ontwerpers;
 • Je hebt ervaring met organiseren / coördineren van bijeenkomsten, het begeleiden van interviews, het maken van presentaties en ervaring met content management systemen;
 • Je hebt affiniteit met fotografie en ICT.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 24 uur per week in schaal 8 (max. €4534 bruto/mnd bij een 36-urige werkweek). De standplaats is Utrecht.
Werkdagen zijn op dinsdag, woensdag en donderdag. Op vrijdag is het bureau gesloten.

Informatie over Bureau Spoor­bouwmeester

Bureau Spoor­bouwmeester is in 2001 op initiatief van de Directies van NS en ProRail opgericht als een onafhankelijk adviserend orgaan voor ontwerp- en vormgevingsopgaven binnen de spoorsector. De missie van het bureau is het scheppen van herkenbare en eenduidige belevingscondities voor het OV als samenhangend systeem.
Bureau Spoor­bouwmeester richt zich tot de spoorse partijen NS en ProRail, maar ook op gemeenten, provincies, overige vervoerders en andere betrokken instellingen en organisaties. Het bureau ontwikkelt Spoorbeeldbeleid en heeft een toetsende rol. Een herkenbaar (Spoor)beeld maakt het spoor toegankelijk, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk en versterkt het gevoel van vertrouwen en veiligheid bij reizigers.
Het werkgebied bestrijkt in principe alle projecten waarbij de beleving van het spoor een rol speelt: van stations, het interieur op stations tot het station in zijn omgeving en de inpassing van het spoor in stad en landschap.

Binnen Bureau Spoor­bouwmeester zijn verschillende ontwerpdisciplines vertegenwoordigd. Gezien de aard van de adviesaanvragen ligt de nadruk op in samenhang, breed en verbindend te adviseren. Dat betekent dat de adviseurs generalistische kennis hebben, met een stevige basis in een van de disciplines die het werkveld van Bureau Spoor­bouwmeester c.q. het Spoorbeeld karakteriseren: architectuur, grafische vormgeving, productdesign en industrieel ontwerp, stedenbouw, monumenten en landschap. Pure specialismen, o.a. kunst worden geborgd middels een pool van experts

Contactinformatie

ProRail ondersteunt Bureau Spoor­bouwmeester in de werkzaamheden voor werving en selectie. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Lieselot Assmann via lieselot.assmann@prorail.nl
Of kijk hier op de site van ProRail, druk op de knop "solliciteer" en upload je CV en motivatie.

Sollicitatieprocedure

De sluitingsdatum voor deze vacature is 19 maart 2017.
Je ontvangt zo snel mogelijk terugkoppeling op je sollicitatie (uiterlijk binnen 10 werkdagen na sluitingsdatum).
De procedure bestaat uit selectiegesprekken. Voorafgaand aan het eerste gesprek maakt een e-assessment onderdeel uit van de procedure.
De eerste gespreksronde met de bureaumanager en een van de adviseurs vindt plaats in week 14. Bij een succesvol eerste gesprek volgt in week 15 een tweede gesprek met de Spoor­bouwmeester.