Opgebroken logo

Station Nijmegen-Goffert genomineerd voor Architectuurprijs Nijmegen

Station Nijmegen-Goffert
Station Nijmegen-Goffert
Station Nijmegen-Goffert

Station Nijmegen-Goffert, een ontwerp van Paul van der Ree en Peter Heideman van StudioSK (Movares) is één van de 10 genomineerde projecten van de Architectuurprijs Nijmegen. Deze prijs wordt voor de 5e keer georganiseerd en is bedoeld om de kwaliteit van architectuur in Nijmegen te stimuleren en bij een breed publiek onder de aandacht brengen. Zowel de Vakjuryprijs als de Publieksprijs worden op 29 januari uitgereikt.

Station Nijmegen-Goffert is onderdeel van het programma Stadsregiorail. Stadsregiorail gaat voor meer regionale treinen op bestaand spoor, nieuwe stations en meer reizigers. Station Nijmegen-Goffert, dat door de markante overkapping van het station de ruimtelijke kwaliteit en herkenbaarheid van het stationsgebied versterkt, vormt hierdoor een nieuw stedelijk knooppunt waar auto, bus en trein samenkomen. In samenwerking met landschapsontwerper Arnoud Janson van de gemeente Nijmegen is een ‘stationstuin’ ontworpen als groene setting waarin het station een accent vormt als paviljoen. 

Stemmen voor de Publieksprijs
De vakjury heeft een lijst van 10 genomineerden gekozen. Deze dingen mee naar de Architectuurprijs Nijmegen 2015. De jury zal alle 10 genomineerden bezoeken en vervolgens de prijswinnaar kiezen. Er zijn in totaal 42 inzendingen binnen gekomen, die allemaal meedingen naar de Publieksprijs. In Bibliotheek De Mariënburg kan vanaf 11 januari tot 27 januari gestemd worden.

Zie voor meer info over de jury en de 10 genomineerde projecten: http://www.architectuurcentrumnijmegen.nl/#!architectuurprijs/c6ks

Fotografie: Ben Vulkers en John Verbruggen