Opgebroken logo

Stap in het buitenleven!

Buitenpoorten zijn stations op het snijvlak van stad en land, die als startpunt gebruikt worden om van het buitenleven te genieten. Door via marketing bekend te maken dat het landschap vlakbij is en door van de stations aantrekkelijke plekken te maken om te verblijven. Dat kan door het verbeteren van routes en bewegwijzering naar recreatiegebieden, maar ook door extra voorzieningen zoals een café of restaurant dichtbij het station. De buitenpoort Santpoort Noord opende vandaag, een primeur waarbij Liesbeth Boeter en Eric Luiten van ons bureau aanwezig waren.

De pilot van het project Buitenpoorten op Santpoort Noord is gestart. Er wordt onderzocht hoe het station als ideale locatie kan dienen om van daaruit het omliggende landschap te verkennen en er te recreëren. Zo wordt het stationsgebied tijdelijk aantrekkelijker ingericht met natuurbeelden op het perron en in de voetgangerstunnels.

"...volg het spoor van de stad naar het landschap!"

Buitenpoorten is een initiatief van provincie Noord-Holland, NS, Metropoolregio Amsterdam, gemeente Velsen en Nationaal Park Zuid-Kennemerland waarin wordt samengewerkt met lokale ondernemers, organisaties en bewoners, Staatsbosbeheer, psCity, ProRail en Bureau Spoor­bouwmeester.