Opgebroken logo

Nieuw station Zoetermeer en Lansingerland geopend

Het nieuwe station van Zoetermeer en Lansingerland is vrijdag 17 mei feestelijk geopend. Het station is een prachtig architectonisch bouwwerk waar trein, metro, bus, auto en fiets samenkomen in één knooppunt tussen Zoetermeer, Rotterdam en Den Haag. 

De gemeente Zoetermeer heeft het station gebouwd inclusief perrons, liften en trappen. Ook verzorgde de gemeente in nauwe samenwerking met en onder toezicht van ProRail alle technische voorzieningen die nodig zijn om het station goed te laten functioneren. Bureau Spoor­bouwmeester is trots op dit station en ziet resultaat van haar betrokkenheid en advies. Ons bureau heeft geholpen bij de architectenselectie en de functionele en esthetische ontwerpbegeleiding. 

Station met groen karakter

Kenmerkend voor het station is het vele groen op het viaduct, dat is ontworpen door Arcadis en Team V Architecten. Met zo’n 150 bomen, beplanting en gras is op het viaduct een ‘laan’ gecreëerd. Ook de 700 parkeerplaatsen tellende Park & Ride-terreinen aan beide kanten van de A12 onderstrepen dit karakter door het toepassen van bomen, hagen en groene parkeervakken met grasbetonstenen. 

Bronnen: https://www.prorail.nl/nieuws/nieuw-station-lansingerland-zoetermeer-smaakt-naar-meer en https://www.ovmagazine.nl/2019/05/lansingerland-zoetermeer-officieel-geo...