Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Inspiratie uit Noorwegen

Geplaatst op

Op het jaarlijkse congres van FutureBuilt, in het Bærum Kulturhus in Sandvika (regio Oslo) werd dit jaar gesproken over de toekomst van stationsgebieden. De bijdragen die ‘groene mobiliteit’ kan leveren aan de ontwikkeling van stad en regio, en de betekenis voor stations en stationsgebieden stonden centraal. Jos van den Hende van ons bureau sprak op dit congres over de samenwerking van trein en fiets, en de bijdrage die stations en stationsomgevingen leveren aan deze duurzame coalitie. Ook sprak hij over het station als geavanceerd middelpunt in het netwerk, als katalysator van duurzame stedelijke ontwikkelingen en als ‘place-to-be’, een publieke ruimte met grote betekenis voor de stad.

FutureBuilt is een tien jaar durend programma (2010-2020) met een visie op het ontwikkelen van klimaatneutrale stedelijke gebieden en hoogwaardige architectuur. Het doel van het programma is om vijftig proefprojecten te voltooien in Oslo, Bærum, Asker en Drammen met de laagst mogelijke uitstoot van broeikasgassen; stedelijke gebieden, maar ook individuele gebouwen. De prototypes zullen ook bijdragen aan een goede stedelijke omgeving met betrekking tot de ecologische kringlopen, de gezondheid van de bewoners, de leefbaarheid, het karakter en de ruimtelijke kwaliteit van de stad. FutureBuilt wil een arena zijn voor innovatie, kennisopbouw en uitwisseling van ervaringen. Het is een platform voor opdrachtgevers, architecten, adviseurs, ondernemers, overheden en gebruikers. 

Op basis van de ervaringen die worden opgedaan zullen instrumenten en methoden worden ontwikkeld, en zal een visie worden geformuleerd voor het ‘bouwen aan de toekomst’.

Een inspirerend initiatief dat wij met belangstelling zullen blijven volgen.

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank