Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Samenvatting Handboek Bewegwijzering op website

Foto Jannes Linders
Geplaatst op

Bewegwijzering omvat de vorm, de inhoud en de locatie van wegwijzers ten behoeve van transport in station en staat of valt met uniform gebruik. Juist het en eenduidige geeft de reiziger een bekend gevoel. Vanuit een onbewuste perceptie van herkenning vindt de reiziger makkelijk zijn weg. Het is een baken in een soms veranderende omgeving en vraagt daarom om visuele herkenbaarheid.
De samenvatting bevat de belangrijkste informatie over de bewegwijzering en de belettering voor , in eerste instantie, treinstations. Bestemd voor externen, is het een praktische gids om te komen tot het maken van een bewegwijzeringsplan en bordlay-outs. Het vormt een aanpassing van het Toepassingshandboek en het Elementenhandboek (versie okt. 2012).
Voor iedereen die hiermee te maken krijgt, is het een aanrader om deze samenvatting van het handboek te downloaden van onze website.
Voor vragen over de regelgeving en ontwerp/productie van borden, moet u contact opnemen met de systeemspecialist Transfer van ProRail AM A&T. Zij zijn eigenaar van de bewegwijzering en verantwoordelijk voor het beheer.

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank